Inform Design Home

A Sampling of Our Projects

Louis Vuitton Ala Moana Center – Expansion and Renovation

Client: LVNA
Location: Honolulu, Hawaii

Description: Known for its exquisite leather goods and for defining the art of travel, Louis Vuitton boutiques around the world bring these expectations to its customers not only through product, and also in the architecture of its stores. The Ala Moana Louis Vuitton store was an expansion from a single-story to a two-story store doubling in size and increasing product offering. The design, which earned a 2006 Honolulu AIA Award of Merit incorporates a two-story trunk wall and storefront with a moiré or shimmering effect achieved through use of mirrors and thousands of logo flowers.

Aina Haina Shopping Center – Renovation

Client: 820-850 Hind Drive, LLC
Location: Honolulu, Hawaii

Description: Nestled in the first subdivision in Honolulu, Aina Haina Shopping Center boasts the first Foodland grocery store and McDonald’s restaurant. Renovations to the center include behind-the-scene updates of utilities, repair and maintenance of the existing parking and other elements. A fresh look is currently underway for the façade and common areas including a new food court, courtyard, and Koko Head tower reflecting upon the past kite flying activities recorded in history of the area bringing together the neighborhood community spirit.

Corporate Office – Renovation

Client: Private Business
Location: Honolulu, Hawaii

Description: A conference center located in downtown Honolulu connecting offices around the world through technology. The 5,000 square foot office utilizes state-of-the-art equipment to communicate, display, and present its capabilities to Clients. The design incorporated locally designed, or state-of-the-art materials and furnishings to provide a comfortable, meeting facility within an existing office building.

Kalihi Palama Health Center Downtown Clinic – New Interior build out

Client: Kalihi Palama Health Center
Location: Honolulu, Hawaii

Description: A non-profit clinic that serves the downtown metropolitan area providing health care services including a women’s center, pediatric care, dental care, counseling offices, pharmacy and support facilities. The clinic occupies 6,000 square feet on three floors of a building that was originally designed for residential loft space with low ceilings and utilities appropriate for a single residence per floor. The design paid particular attention to the layout, material colors/textures, and furniture appropriate for health care and the effects of natural light, ventilation, and equipment noise to the sensitive needs for patients.

Dinner by Design – New Interior build out

Client: Dinner By Design
Location: Waikele, Hawaii

Description: A new concept in food preparation, Dinner by Design is a healthy and convenient solution to home-cooked meals. The warm colors, playful ceiling and variety of textures welcome the customer in preparing personal meals in a fun, comfortable, and clean atmosphere. The layout of the preparation area allows flexibility in customer party sizes, ample storage for supplies and utensils, and for ease of cleaning. Materials and finishes were selected for durability, ease of cleaning, and aesthetics. The kitchen and storage area is located for efficient access and convenience.

Moku O Lo’e Classroom Pavilion – Renovation

Client: University of Hawaii
Location: Coconut Island, Hawaii

Description: An ocean-studies, classroom pavilion located on a private island off Kaneohe Bay, Oahu, Hawaii. To take advantage of the unique location and environment, the classroom’s design embraces the tropical climate, the island’s isolation, and minimal utility access through sustainable concepts including large door openings for a flexible, indoor-outdoor relationship, operable windows for natural light and ventilation, and energy efficient equipment and fixtures. The island’s location and exposure to the salt air required creative design specifications of lightweight and marine grade materials packaged to be transported on the Client’s 30 foot boat. The construction includes a major renovation to the shell, as well as interior offices, shower, restroom, laboratory and classroom space. To achieve the Client’s goals, BIM (Building Information Modeling) was utilized.